Nu sînt în măsură să judec

Nu sînt în măsură să judec. Am păcatele şi neputinţele mele, pe care sper ca dorinţa mea sinceră de mîntuire, care e tot ce am bun, să le poată spăla… Vieţile altora nu mă privesc. (Nici chiar ale celor care s-au amestecat mînaţi de demon în viaţa mea…)

Doi oameni necredincioşi şi cu alunecări satanice mi-au distrus viaţa. Dar nu sînt în măsură să îi judec. Am păcatele şi împotrivirea mea… Să îi trezească Dumnezeu pînă nu e prea tîrziu. Domnica m-a rugat să şterg pasajele în care îmi expun furia asupra nemernicilor care mi-au distrus căsnicia. O fac. Nu pentru că nu aş avea dreptate în cele pe care le-am spus, ci pentru că în cîţiva ani cei care au greşit vor înţelege ce au făcut şi, dacă îi ajută Dumnezeu, îşi vor fi plătit vina cu vîrf şi îndesat. Şi au ce plăti. Nu e de colo să rupi ce a legat Dumnezeu printr-o taină sfîntă, iar aşa ceva nu se poate face fără amestec drăcesc. (Iar eu am văzut clar cum a lucrat satana în oameni, într-un beci făgărăşean numit Cover Club, locul de unde a pornit pierzania soţiei mele.) Să vrea Dumnezeu ca tot ce se va întîmpla să le folosească spre pocăinţă şi nu spre sminteli şi mai mari, din care să nu se mai poată vreodată întoarce. Îi atenţionez pe toţi că mîntuirea nu se obţine pe ochi frumoşi şi că, dacă nu se întorc către pocăinţa adevărată, cea care zdrobeşte voia egoistă a fiecăruia şi lasă să triumfe voia lui Dumnezeu, din locul spre care se duc nu îi va scoate nimeni. Mîntuirea nu e ceva ce poţi cîştiga prin eforturile altora, doar propria ta pocăinţă te poate duce spre ea.

Pentru început, am parolat ascuns SMSuri fără răspuns. Voi reda acest text cititorilor mei după ce îl voi curăţa sau după ce va mai trece timpul. Aştept mai departe sugestiile Domnicăi.

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s