Domnul Hristos a luat asupra Sa păcatele noastre?

Nu de la sine. Doar nu aţi vrea să trăiţi o viaţă în mizerie şi păcat, iar apoi să vă treziţi în Rai. Domnul Hristos a luat asupra Sa păcatul originar, păcatul lui Adam, păcatul neascultării, cu care erau însemnaţi toţi oamenii înainte de venirea Mântuitorului, păcatul care ne-a adus moartea şi căderea din Rai. De altfel, sângele Domnului Isus a curs chiar pe Dealul Golgotei, pe Dealul Căpăţânii, cum se traduce acest nume în română. De ce se numeşte aşa? Pentru că acolo este îngropat craniul lui Adam, cel bine zugrăvit în diverse icoane la picioarele Crucii Mântuitorului. Aşadar Mântuitorul a spălat, aproape la propriu, păcatul lui Adam cu sângele Său. Domnul Hristos ne ridică păcatele prin jertfa Sa în sensul în care le-a dat trimişilor Săi puterea de a ierta păcatele. Prin ei primim iertare, iar nu… „de la sine”.
Aşa că să nu ne credem salvaţi înainte de a fi încercat să ridicăm, măcar de o şchioapă, crucea credinţei din sufletul nostru.
Domnul Hristos a suferit pentru noi destul, restul păcatelor să ni le spălăm noi înşine, nu neapărat prin suferinţă. Pentru că noi putem stinge văpaia păcatelor şi putem vindeca rana făcută de ele şi altfel: prin rugăciune, prin fapte bune, prin participarea la slujbele bisericii. Domnul a dat spre jertfă trupul şi sângele Lui. Noi putem aduce jertfă de timp dăruit Lui Dumnezeu, jertfă de bani, haine şi alimente dăruite sărmanilor, jertfă de lumânări şi pomeniri pentru sufletele morţilor. Tot ce dăruim în numele Domnului nostru Isus Hristos e bine primit acolo sus şi se adună întru răsplata noastră.

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Florin G.  On 22 Noiembrie 2011 at 18:57

    Sfantul Pavel spune ca am fost cumparati cu pret de sange prin jertfa lui Hristos. Cu alte cuvinte nu mai suntem ai nostri, ci ai lui Hristos. Nu mai vietuim noua, ci lui Hristos, Care e in noi. Daca vom starui in pacat, stiind asta, refuzam cu stiinta jertfa Mantuitorului si ne despartim de El. Deci, din dragoste si din credinta pentru Dumnezeu, Care S-a jertfit pentru mantuirea noastra, sa nu mai pacatuim. Cam asa s-ar argumenta logic efortul spre mantuire crestinesc, caci cu adevarat Hristos pentru tot neamul omenesc S-a rastignit, nu doar pentru pacatul lui Adam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s