Să rupem lanţul deznădejdii

Dacă, nelăsat de Dumnezeu, nu ne poate trânti în desfătări lumeşti şi, prin amărăciunea dinăuntrul plăcerilor acestora, în necredinţă, potrivnicul ne întinde o altă capcană: ne târăşte în deznădejde.
Iată ce spune ducă-se pe pustii prin intermediul trupei rock Fleetwood Mac: „You’ll never break The Chain”. „Nu vei rupe niciodată Lanţul”.
Chiar aşa să fie?… Nici pe departe! Oricine are în sufletul său un gând bun către Domnul Hristos sau către Măicuţa Sa şi urmează acestui gând va ieşi la Lumină.
Intenţiile satanei sunt evidente: de la deznădejde la păcatul cu fapta e doar un singur pas. Dar deznădejdea în sine e un păcat, cu mintea, pentru că încalcă Prima, şi cea mai mare, Poruncă a Decalogului: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău”.
Şi să observăm perversitatea cu care potrivnicul îşi prezintă propriul „cadou” odios făcut omului, lanţul păcatului, ca fiind „un dat al existenţei”. Nu afirmă că ar fi ceva de la Dumnezeu, pentru că acolo unde începe Credinţa în Dumnezeu începe şi descoperirea Adevărului.
Mai-puțin-credincioşii vor sări: „Dar cum să fim noi vinovaţi de ceva petrecut cu atâtea mii de ani în urmă?” Dar neascultarea de Dumnezeu este un păcat pe care îl repetăm fiecare dintre noi în vieţile noastre, mai ales în „anii fierbinţi” ai tinereţii.
Dar să-L iubim pe Dumnezeu, cel Preamilostiv şi Îndelung Iertător, şi să ne punem nădejdea în El şi toate necazurile noastre se vor risipi ca norii primăverii în faţa soarelui dimineţii. Credinţa în Hristos, jertfa Sa şi ajutorul uriaş pe care ni-l acordă Măicuţa Domnului, căreia i-a fost încredinţată lumea, dacă ne rugăm ei, sfărâmă lanţurile satanei.

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s