Să ne punem speranţa în Dumnezeu

editorialul numărului 12 al publicaţiei "Vocea ta Fălticeneană"

În România nu poţi să faci nimic, pentru că România nu funcţionează pe criterii de valoare. De fapt… România nu funcţionează! Departe de a mai fi o ţară primitoare şi cu oameni buni, România a ajuns o grotă înţesată de şmecheri gata să ia două piei de pe aproapele lor aflat în durere. Înzăpezirile de acum au arătat-o cu prisosinţă. Încălecaţi pe maşini de teren puternice, copiii şmecherilor care conduc România au ajuns în satele oamenilor izolaţi în zăpadă şi le-au dus acelora pâine. La un preţ de zece ori mai mare decât cel din magazin! Ce poţi să mai spui în faţa unor asemenea “fapte bune”?
Caragiale a fost depăşit de mult, iar literatura română nu a dat încă un autor destul de sinistru ca să arate cu adevărat unde am ajuns. Pentru un post de şofer al unei procuraturi dintr-un orăşel moldovean s-au luptat doi oameni, unul cu pile pe plan local, altul cu pile la Bucureşti. A câştigat, fireşte, cel cu pile mai mari… Unde vom ajunge?
Sunt o mulţime de tineri care au rămas fără muncă. Au făcut facultăţi degeaba, stau în casă şi vântură dezamăgiţi internetul, în vreme ce primăriile din oraşele lor angajează în posturile publice, împotriva legii, ţărani… Ce mai poţi să spui?
Nu vă dau niciun exemplu din Fălticeni, ca să nu rănesc pe nimeni. La Humor, într-un târguşor de 12.700 de locuitori declaraţi (şi poate încă mai puţini reali), sunt patru instituţii de cultură, dar niciuna dintre ele nu îl angajează pe cel mai cunoscut scriitor care a trăit vreodată acolo, un scriitor cunoscut la nivel naţional. Lucrurile au căpătat dimensiuni groteşti… În România nu mai există niciun principiu axiologic, nicio urmă de meritocraţie.
Suntem o ţară bolnavă. O ţară în pragul demenţei, condusă de masoni şi securişti, deci de diavol. Până şi unele dintre „înaltele” noastre feţe bisericeşti sunt masoni şi securişti…
Dar e întru totul vina noastră. Toate acestea ni se întâmplă din cauza păcatelor noastre. Şi n-am ajuns încă la fundul gropii… Nu e departe vremea când vom fi conduşi de oameni fără scrupule, de tip Dan Diaconescu. Să vedeţi cum va fi atunci!…
Dacă Dumnezeu nu s-ar fi milostivit de noi, nu am fi răzbit. Să ne punem nădejdea în Creatorul nostru, iar nu în aceşti politicieni corupţi şi stupizi care nici măcar nu ne mai conduc cu asentimentul unei majorităţi.

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • dan antonovici  On 26 Februarie 2012 at 22:39

    Trei observatii:
    1.-Corecteaza, nu este „”Vocea ta Fălticeneană” ci „Vocea Falticeneana”
    2.-De ce nu publici la „Vocea Humoreana”? Faci experimente sau terapie tip „fracturi” pe cititorii din Falticeni, inseamna ca redactia este permisiva. Ce zic preotii din Falticeni de operele tale?
    3.- Era gata sa-ti dau un 10…pana la: „…O țară în pragul demenței, condusă de masoni și securiști, deci de diavol. Până și unele dintre „înaltele” noastre fețe bisericești sunt masoni și securiști…”. Deloc, nu-mi placi. Suna murdar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s