O salvare-marionetă pentru poporul român: „Domnu’ Dan”

Editorialul ziarului "Vocea ta fălticeneană" nr. 14

A apărut „candidatul independent”, „salvarea poporului”, „domnu’ Dan”! Omul simplificat l-a văzut la „televiziunea poporului” şi şi-a făcut deja „calculele electorale”. Trăim un moment unic în istoria ţării noastre: cetăţeanul turmentat ştie cu cine va vota. Chiar ştie? Se lasă dumnealui chiar aşa de uşor dus de nas de ifosele de „candidant independent” ale „lu’ domnu’ Dan”?

E evident că Dan Diaconescu nu e un candidat independent, ci o marionetă. Cum s-a îmbogăţit peste noapte? Şi ce înţelegere are cu cel care l-a îmbogăţit, cel mai probabil Sorin Ovidiu Vântu?

„Domnu’ Dan” nu ar fi primul pion politic al turnătorului Nuş, alias S. O. Vântu. Nu ştiu dacă el mai ştie câţi are. De exemplu, Varujan Vosganian e un astfel de pion. Dar câţi vor fi! Ce căuta Mircea Geoană „la un masaj de relaxare” la reşedinţa lui SOV înaintea confruntării decisive cu preşedintele Băsescu? Era chiar după ce, într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, Geoană se dezisese ferm de Vântu.

Se pare că pe măsură ce trece timpul miza mafiotului Vântu devine tot mai mare. Acest psihopat vrea să conducă din umbră România.

Dar „Partidul poporului”urcă vertiginos în sondaje. Ameţiţi de discuţiile zevzece şi infinite rotite în jurul balcoanelor Magdei Ciumac, cetăţenii noştri mai turmentaţi au lăsat garda jos. „Televiziunea boborului” a intrat în capetele lor şi a înlocuit tot ce mai era valabil pe acolo cu prostia pură.

Adevărul e că Adrian Sârbu, individ care a nenorocit România de zece ori mai mult decât hulpavul Guvern Năstase, nu trăsese manierele şi deontologia profesională a televiziunii până la fundul gropii cu rahat. A trebuit să vină „domnu’ Dan” să o facă…

La sfârşitul mileniului trecut, într-o împrejurare regretabilă şi, din păcate, obişnuită pentru tinereţea mea revoltată şi bezmetică, „domnu’ Dan” m-a invitat la una dintre emisiunile sale interminabile. Îi mulţumesc domnului Cornel Nistorescu că nu m-a lăsat să mă duc. Eram angajat al „Evenimentului Zilei” şi s-a considerat că aş putea fi perceput, în acea împrejurare dubioasă, ca reprezentant al ziarului.

Dacă nu ar fi fost decizia directorului de atunci al EVZ, m-aş fi dus, iar mai departe ar fi fost două posibilităţi: fie acolo m-ar fi aşteptat o haită de pseudo-jurnalişti asmuţită asupra mea, care nu m-ar fi lăsat să vorbesc, aşa că aş fi plecat în timpul emisiunii, fie aş fi fost tratat ca o curiozitate, ca un specimen aparte, şi aş fi ajuns, alături de Magda Ciumac şi de alţi oameni neserioşi, să ţin primele pagini ale revistelor de scandal, cu invitaţii făcute poporului român ca să mă lase să joc după formula mea la loto, pe banii lor. Mă bucur că m-a păzit Dumnezeu iar paşii mei nu s-au încrucişat cu ai „lu’ domnu’ Dan”.

Să nu îl votaţi, oameni buni! „Domnu’ Dan” e doar un tonomat plin de vorbe goale, în care sunt banii unuia care nu poate să se bage el însuşi în politică, pentru că a făcut avere înşelându-vă pe dumneavoastră.

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s