Să nu vorbim despre păcatele ”preoţilor” masoni?

Editorialul ziarului "Vocea ta fălticeneană" nr. 13

Mulţi preoţi ai Bisericii Ortodoxe ne îndeamnă să nu vorbim sub niciun chip despre păcatele preoţilor. E firesc ce ne cer? Ei se bazează pe Cuvântul Domnului: “Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi” (Luca 6, 37; Matei 7, 1). Dar trebuie să facem o diferenţă, cred, între a judeca, adică a incrimina / înfiera o faptă şi a o menţiona. Și o altă diferență între un păcat personal, care afectează doar sufletul celui care îl face, și un păcat care aduce un prejudiciu public. Era mai bine dacă nu ar fi fost menţionată în Evanghelie fapta lui Iuda? Sau ar fi trebuit să fie menţionată, fără să fie menţionat numele său?

Dacă oamenii cunosc preoţii cu probleme, ştiu de cine să se ferească, ca să nu fie traşi din calea mântuirii. De ce să nu vorbim despre ei?

Un preot din judeţul Suceava* mă îndeamnă să nu vorbesc despre faptul că pe pictura murală a aşa-zisei “catedrale a mântuirii neamului” persoana pe care o cunoaştem îndeobşte ca înfăţişându-l pe Domnul Hristos se poate să apară făcând semnul mason al satanei. Așa l-a mai pictat pictorul angajat la lucrare pe o altă catedrală, la Oradea.

Şi să nu spun că asta s-a întâmplat pentru că de multă vreme semnul ortodox al binecuvântării e în rătăcire. Ce semnifică acea încârligare nefirească a degetelor? “Nişte litere”, ne vor spune nişte teologi îndoielnici, fără să mai ştie din ce limbă… De fapt, el pare mai degrabă o interpretare eronată a unui semn firesc al binecuvântării, cu cele trei degete mai mari ridicate, iar cele două mai mici strânse, văzut de la o oarecare distanţă, din faţă. Degetul mare nu este lipit de niciunul dintre degetele mici, dar, din faţă, înaintea aplecării capului pentru primirea binecuvântării, poate lăsa această impresie.

Mă aştept ca biserica noastră să adopte acest semn vechi al binecuvântării, mult mai firesc şi mai clar: cele trei degete înălţate cu care se dă binecuvântarea simbolizează Sfânta Treime.

Cum mă aştept şi ca acea reprezentare îngrozitoare a satanei sub chipul folosit îndeobşte pentru reprezentarea Domnului Hristos să nu apară pe pereţii catedralei. Argumentul că acel semn ar apărea “în icoane ortodoxe mai vechi” nu are nicio valoare. Diavolul a existat şi a lucrat dinaintea ortodoxiei.

Ne apropiem de sfârşit. “Urâciunea pustirii”, despre care ne spune Domnul Hristos (la Marcu 13, 14 şi Matei 24, 25) şi profetul Daniel (8,13; 9,27; 11,31; 12,11) că va fi pusă înaintea sfârşitului în locul cuvenit Celor Sfinte, s-a apropiat de acest loc. Şi avem nişte preoţi atât de laşi şi atât de ipocriţi, încât majoritatea lor se vor închina satanei, făcându-se că plouă. Ei vor fi la fel de vinovaţi ca şi ierarhii care au târât Biserica în capcana masonilor. Din cauza tăcerii lor fiara se întăreşte cu fiecare clipă care trece asupra Bisericii noastre. Şi tot ei sunt vinovaţi pentru că ne îndeamnă şi pe noi la această tăcere. Credeţi că nu au ce să ne povestească, aşa încât să putem salva Biserica? Cei o sută de preoţi care au fost la sfinţirea catedralei din Humor vor pretinde oare că nu au văzut cum sunt struniţi cu semnul satanei la ieşirea din biserică spre locul unde trebuiau să stea? Dar câte exemple se pot da!…

A venit vremea Psalmului 73: “Şi s-au fălit cei ce Te urăsc pe Tine în mijlocul locului de prăznuire al Tău, pus-au semnele lor drept semne(…) Până când, Dumnezeule, Te va ocărî vrăjmaşul, până când va huli potrivnicul numele Tău?”

Dar să ne întărim în cuget. Toate sunt în mâna Lui Dumnezeu, iar pentru cei care sunt ai Săi zilele sfârşitului vor zbura ca gândul.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.