Opiniile d-lui Carcalete

editorialul ziarului Vocea ta Fălticeneană nr. 16

Care sunt opiniile domnului Carcalete? Îl privesc pe ecranul calculatorului. Un fel de contabil transpirat, neştiind cum să-şi poziţioneze chelia în faţa aparatelor de fotografiat. Un om încurcat. Încurcat de viaţă, de ziarişti, de sine însuşi.
Carcalete pare un om care a dat un cârnat ca să obţină o găluşcă. Are priviri furişe, care se ascund pe sub masă. Spune ceva, dar nu spune nimic. Spune poezia care i-a fost pusă sub găluşcă, dar fără pic de convingere.
„Oare o fi bună găluşca?”, pare să se întrebe domnul Carcalete. „Dacă m-am păcălit? Dacă nu iese nimic? Nu era mai bine să păstrez cârnatul?”
„Bine, dar care sunt opiniile politice ale d-lui Carcalete?”, mă veţi întreba, dacă aţi înţeles că vorbesc despre un „catindat”.
Astea sunt. Găluşca şi cârnatul. În afară de astea, de sub chelia transpirată nu mai răzbate nimic.
„Dar ce am făcut noi ca să îl merităm pe acest Carcalete?” Asta vă întrebaţi, stimaţi cititori? Ei bine, cercetaţi-vă mai atenţi păcatele, ca să vedeţi de ce v-aţi pricopsit cu carcaleţi… Din fericire pentru dumneavoastră, domnul Carcalete nu va candida la primăria oraşului Fălticeni, ca să vă facă de râs pentru totdeauna. El va candida la primăria altui oraş din judeţ, pe care nu îl mai numesc, din milă faţă de locuitorii săi.
În România traseismul politic a ajuns modă. Înainte de alegeri are loc o vânzoleală de carcaleţi de nedescris. Oameni şterşi, oameni fără însuşiri se plimbă dintr-un partid în altul sperând să ajungă un pic mai sus decât acolo unde, fără să aibă vreun merit deosebit, deja au ajuns. Sper ca în oraşul Fălticeni să nu se întâmple asta.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.