Ce propun ecologiştii?

editorialul ziarului "Vocea (ta) fălticeneană" nr. prezent

Cel mai interesant candidat la Primărie mi se pare Vasile Moroşanu. Un inginer horticol care a lucrat o viaţă la Staţiunea de Cercetare şi Producţie Pomicolă Fălticeni, care candidează din partea Partidului Ecologist Român.
Aflat la vârsta pensionării, Vasile Moroşanu şi-a descoperit şi un oarecare avânt literar şi le oferă concetăţenilor săi, dar poate chiar cititorilor din întregul judeţ, două volume de proză scurtă. Nu îl recomand nimănui ca scriitor. Pe lumea asta există destulă literatură bună şi folositoare, scrisă de oameni bine şi din vreme pregătiţi pentru asta. E greu de crezut că un debutant-pensionar, un om care se apucă de literatură la o vârsta înaintată, ca de un hobby, are cu adevărat ceva semnificativ de spus în acest domeniu.
Atunci, de ce mi se pare interesantă candidatura lui Vasile Moroşanu? Pentru că persoana lui politică e… unitară. Un inginer horticol candidează pentru ecologişti. Ce poate fi mai firesc? Domnul Moroşanu s-a străduit o viaţă să ajute copacii să crească tot mai frumos şi mai cu folos, iar acum ar vrea să transmită aceste obiceiuri şi cunoştinţele lui şi altor oameni, ar vrea să le impună în întregul oraş şi să vă ofere un Fălticeni înverzit, cu aer curat şi apă curată. Mi se pare un proiect frumos şi foarte important. Fălticeniul are probleme la nivelul ecologiei. E un oraş străbătut de un drum european, ceea ce e cu totul nefiresc în Europa de azi. E un oraş ale cărui resurse eoliene nu sunt exploatate. Deşi pe dealurile Fălticenilor vântul bate fără odihnă, nimeni nu a fost în stare să bată la un loc trei beţe şi să le pună să se învârtă, ca să obţină curent electric ieftin. Şi e un oraş care are nevoie de soluţii pline de imaginaţie şi la nivelul captării apei potabile şi la cel al eliminării apelor reziduale şi a deşeurilor. Pentru că soluţiile de acum sunt perimate şi destul de riscante.
Într-un cuvânt, ecologiştii ar fi cum nu se poate mai bine veniţi în Consiliul Local al Fălticenilor, iar domnul Moroşanu ar avea ce face ca primar.
Nu vă spun să votaţi cu el, ci să mergeţi să vedeţi ce soluţii oferă. Să îl cercetaţi şi să îl descoaseţi. E un candidat care merită atenţia dumneavoastră.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.