Răspuns la o întrebare care plutea în aer

Marşul pentru Viaţă de la Suceava. Suntem două companii strânse la mitingul pentru oprirea avorturilor. Una de creştini adunaţi de la Biserici, alta de liceeni de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, dirijaţi de o profesoară sufletistă. Liceenii sunt îmbrăcaţi în alb şi expun pancarde create de ei.
Ne urnim greu, prin ultimii stropi de ploaie, apoi apare brusc soarele şi coloana îşi măreşte ritmul atât de mult încât marşul devine aproape un maraton. Se vede că în faţă sunt liceenii. Marşul constă, practic, în înconjurarea centrului oraşului. Pornim de la Sfânta Înviere, bisericuţa de lângă Dom Polski, trecem prin faţa Spitalului, apoi vom urca pe George Enescu, vom trece de Catedrala Ortodoxă şi vom ajunge la Biserica Sfântul Dimitrie. Biserica din dealul centrului.
Cu ocazia asta l-am cunoscut pe Mircea Puşcaşu, organizatorul evenimentului, şi l-am identificat pe preotul Ioan Irimia, de la „Familia ortodoxă”. Mircea Puşcaşu a primit de la un jandarm o portavoce pe care o foloseşte din când în când. Are ocazia să o facă în faţa Spitalului Judeţean, unde ne oprim pentru câteva clipe, apoi pe George Enescu, la „Mobilă”, unde sunt două televiziuni. (Sau episodul s-o fi petrecut mai sus, către „Curcubeu”?) Un om care trece pe lângă noi îl aude pe Mircea spunând în portavoce „Opriţi avoturile!” şi îi strigă: „Da! Să facă copii fetele de cinşpe ani!” Mircea îi răspunde în portavoce: „Avortul e crimă! Sunt atâţia care vor să adopte! Dacă mamele nu vor să îşi crească pruncii, să îi lase măcar să trăiască!”
I-a răspuns omului pe înţelesul lui, şi bine a făcut. Aş vrea să răspund şi eu, un pic mai pe larg, la întrebarea acelui om. O întrebare… „care pluteşte în aer”.
Când apare un copil, Dumnezeu îţi dă absolut toate lucrurile de care e nevoie ca să îl creşti. Mi s-a întâmplat mie personal. Când a venit pe lume fetiţa mea mi-am găsit servici şi am reuşit să cumpăr un apartament ca prin miracol, imediat. De unde cu puţin înainte nu părea să îmi meargă nimic… Lucrurile s-au aşezat şi am găsit şi am primit tot ce ne trebuia pentru ea. Şi aşa se întâmplă cu marea majoritate a copiilor. Din nimic, părinţii se trezesc cu o casă la ţară sau un apartament la oraş, cu un loc de muncă bine plătit sau cu o sursă de venit bună, neaşteptată, toate anume ca să aibă cu ce îşi creşte pruncul, toate făcând parte din această mare iubire pe care ne-o poartă Creatorul nostru. Dacă sunt şi copii născuţi şi crescuţi la limita subzistenţei, acolo sunt alte lucruri la mijloc, păcate grele ale părinţilor sau un plan Dumnezeiesc care ne depăşeşte. Dar astfel de cazuri sunt puţine între creştini. Copiii primesc de la Dumnezeu tot ce le trebuie şi sunt o mare binecuvântare pentru părinţi.
Iar ideea că fete de 15-16 ani nu ar putea creşte copii e aberantă. Vreme de secole au putut şi acum nu mai pot? Nu aţi văzut cu câtă dragoste îi răsfaţă fetele de această vârstă pe copii? Copiii vin când e rânduit să vină, la fel de bine la 16 ani şi la 30. Din păcate, mulţi vin fără căsătorie, iar păcatul desfrâului e mare, la orice vârstă ar fi făcut. Şi aici ar trebui lucrat. Tinerii nu ar mai trebui să se apropie unul de altul fără binecuvântarea lui Dumnezeu, măcar sub forma unei logodne.
Una peste alta, acţiunea de la Suceava a fost o reuşită. Dar nu o văd ca pe o izbândă, ci ca pe un prim pas în sensibilizarea oamenilor în privinţa acestor crime care îneacă România în sânge. Sper ca Mircea Puşcaşu să se gândească să mai organizeze astfel de evenimente. Poate în locuri unde lucrează multe femei, pentru că mai ales ele trebuiesc sensibilizate în această problemă. Cred că o acţiune de acest gen făcută la Mall şi Carrefour ar fi un mare succes.
Hristos s-a înălţat!

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s