De ce a pierdut alegerile Gheorghe Flutur?

1. Pentru că s-a ridicat împotriva Lui Dumnezeu.
Cum?
1.1 S-a pus de-a curmezişul în faţa dorinţei Episcopiei Bucovinei de a-şi recupera pădurile dăruite ei de Împăratul Franz Joseph.
1.2 În pofida situaţiei conflictuale în care s-a pus cu Episcopia, nemulţumită şi de lipsa de fonduri pentru restaurări, domnul Flutur a făcut pe evlaviosul şi a fost doi ani la rând cel care a adus lumina sfântă de la Ierusalim.
1.3 Dar, în acelaşi timp, a încurajat înrolarea pedeliştilor în rândurile oastei satanei, aşa încât majoritatea celor cu funcţii semnificative în PDL au devenit masoni…
Pentru toate acestea, Dumnezeu l-a dărâmat. Şi a dat semn clar că îl va dărâma. Chiar în noaptea în care a început campania electorală un om care lipea afişe cu Gheorghe Flutur a căzut de pe un stâlp şi a murit, lăsând în urmă doi copii orfani… Dar amintiţi-vă şi ziua alegerilor. O zi foarte mohorâtă în care, deşi nu a plouat prea tare, a tunat şi a fulgerat.
2. Pentru că, şi asta cred că i se trage tot de la amicii săi masoni, a avut o încredere prea mare în propriile sale forţe. Aşa cum masonii care fac semnul necuratului, invocându-l pe potrivnic prin acel semn, aşteaptă ca toată lumea să li se plece, fără să-şi dea seama că nu au nicio putere asupra celor care sunt supuşi ai Lui Dumnezeu, aşa şi Flutur a considerat că bucovinenii îl vor vota fără discuţie, de îndată ce îi vor vedea figura pe stâlpi. Nu şi-a imaginat nicio clipă că va pierde. Oamenii lui îmi spuneau: „Domnul preşedinte câştigă sigur! O să aibă cu douăzeci de procente peste următorul votat!” Iată că a avut două procente sub primul votat.
3. Pentru că a cultivat şi finanţat o presă ridicolă, neprofesionistă. În patru ani cât a fost preşedinte al CJ Suceava, în presa bucovineană nu a apărut niciun interviu serios şi substanţial cu el.
În schimb, nu a fost ratat niciun scârţ de pantof, nicio tăiere de panglică de cămin cultural, nimic din ce putea să scârbească nişte cetăţeni înecaţi în valurile crizei, care doreau răspunsuri şi speranţă, iar nu encomioane săţioase înăuntrul cărora nu e nimic.
Da, Flutur a fost îngropat de ziariştii care i-au făcut papucii. De cei de la „Monitorul” şi „Obiectiv”, de cei de la „Bucovina Tv” şi „Intermedia”. Aceştia, din pricina lipsei lor de profesionism, l-au îngropat şi s-au îngropat şi pe ei, ca voci credibile, pentru multă vreme de acum înainte.
De ce să se ascundă pe după deget? Aceste ziare şi televiziuni sunt sau măcar erau ale PDL-ului. Dar de ce nu au angajat PDL-iştii nişte jurnalişti adevăraţi, care să aibă valori obiective şi care să intre în substanţa lucrurilor?
Ce căutau în „Monitorul”, în locul unor editoriale politice cu adâncime, acele „pastile” absolut tembele, penibile, când nu de-a dreptul neruşinate, ale unora şi ale altora? E loc de bătut câmpii într-un ziar social în vremuri cum sunt cele de acum?
Nu mă mai lungesc cu detalii în privinţa „profesioniştilor” obedineți ai presei bucovinene… fiecare pasăre pe limba ei piere.
Acestea sunt cele trei motive pentru care domnul Flutur a căzut de pe scaunul de preşedinte al CJ Suceava şi s-a retras să-şi lingă rănile în micul, dar cochetul nostru oraş. De fapt, motivele 2 şi 3 sunt subiacente primului, pentru că Dumnezeu ar fi putut să-l ridice din părerea de sine și din letargia mediatică în care zăcea, cât mai era timp, dacă ar fi vrut. Nu a făcut-o, pentru că a vrut să-i dea o lecţie. Dar va învăţa d-l Flutur această lecţie? Va trage din ea învăţămintele care se impun?

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Ioan Popescu  On 28 iunie 2012 at 8:11

    Domnule Ianus,aprecierile sunt corecte,in cea mai mare parte. Aprofundati insa chestiunea cu masonii – in Suceava,in afara de niste masoni „pârâţi”,facuti la hurtă ,la Iasi de catre târtanul MRU, nu exista masoni iar cei care au fost s-ar intoarce in mormant daca ar sti ce au ajuns sa faca nepotii lor…
    Flutur s-a imbarligat cu penticostalii,nu ignorati acest aspect,mai era putin si Romania ajungea o republica penticostala mafiota,cu regiuni administrative care coincideau perfect cu regiunile penticostale… Uitati-va pe ziduri,la reclama Bucovina TV : „Bucovina TV – pentru o regiune puternica!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.