Buldog sau momâie?

editorialul ultimului număr din Vocea Fălticeneană

Ştiţi ce e aia o „momâie”? Un fel de zombie autohton, o fiinţă vie golită de sine, căzută pe alt palier al vieţii, cel al plantelor. Mai numim aşa oamenii foarte blegi, care par incapabili de acţiune. „Incapabili de acţiune…” Pe mine asta mă duce cu gândul la PDL.
E noul preşedinte al PDL, Blaga, un buldog sau o momâie? Un lucru ştiu sigur: Blaga nu o să fie preşedintele României decât dacă face Dumnezeu o minune. Altfel, cu aspectul său fizic, nu are absolut nicio şansă. De altfel, avem un exemplu evident în această privinţă: schimbarea fizionomiei bietului Adian Năstase a coincis cu decăderea sa politică. Da, Blaga nu o să fie niciodată preşedintele României. Uitaţi-vă la toţi preşedinţii ţărilor europene şi o să vedeţi că toţi au o anumită expresivitate actoricească. Pus între ei, Blaga ar arăta ca un tractor între taxiuri. Ceea ce nu înseamnă, până la urmă, în plan absolut, nimic, pentru că un tractor poate fi mai folositor decât un taxi.
Dar de asta are nevoie acum PDL-ul? Eu nu cred. Dacă ar fi vrut să mai aibă o şansă în politica românească, PDL-ul ar fi trebuit să pună în fruntea sa o „locomotivă”, un om care să aibă şanse reale în lupta pentru preşedinţia României. Eu ştiu doi oameni de acest fel: Elena Udrea şi Mihai Răzvan Ungureanu.
Făcând o confuzie între imaginea din cadrul patidului a „buldogului” Blaga şi imaginea sa publică, PDL-iştii şi-au ales un lider firav spiritual, dolofan trupeşte şi, în general, cu un aspect de om mărginit şi leneş.
Cu Blaga la cârmă, soarta PDL-ului e scrisă încă de pe acum şi, cum bine spunea cineva, poate fi citită în istoria pe care a trăit-o recent PNŢCD-ul.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.