Visele secuilor și cea mai bună soluție a problemei lor: Ortodoxia

Autonomia secuilor e o utopie, un vis fără nicio șansă de izbândă în spațiul determinat, real. Uniunea Europeană nu are nici cel mai mic interes să le susțină cauza, din două motive:
În primul rând, pentru că cerea lor e de factură naționalistă, iar masonii UE se luptă să extermine orice tip de naționalism.
În al doilea rând, pentru că s-ar crea un precedent îngrijorător pentru țări precum Franța, Spania, Marea Britanie, Belgia și Italia, care au toate autonomiștii lor (francezii – pe basci – care deja au obținut un fel de autonomie în Spania – și pe corsicani, spaniolii – pe catalani, britanicii – deocamdată doar pe irlandezii din Irlanda de Nord, dar nu se știe niciodată, belgienii – pe flamanzi, iar italienii – pe nordici).
Pe de altă parte, secuii sunt o problemă foarte mare pentru România, o problemă pe care nici Monarhia, nici comuniștii, nici securiștii care i-au urmat nu au fost în stare să o rezolve. De ce? Pentru că au înțeles această problemă greșit.
Secuii sunt o problemă nu datorită limbii sau culturii lor, diferite de ale noastre, ci din pricina faptului că aproape o jumătate dintre ei sunt sectari (protestanți sau neoprotestanți, cum își zic ei), sunt, deci un veritabil focar de infecție eretică.
Influența lor, dar și a sectarilor nemți, a fost extrem de nefastă în Ardeal. Dar se simte până în județul Suceava. Unde te întorci, dai cu nasul de așa-ziși ”pocăiți”, sărmani rătăciți duși cu zăhărelul mândriei deșarte de către diavoli teologicoși (Sub egida: ”Ia să interpretăm noi Biblia după capul nostru, necizelat de Duhul Sfânt în urma rugăciunii, și după ideile lumii de azi”).
După părerea mea, ar trebui să li se dea să aleagă între două variante: fie să treacă toți la Ortodoxie (acum douăzeci de ani s-ar fi putut spune ”sau măcar la catolicism”, dar acum catolicismul e la pământ, aproape de secte…) și atunci să li se dea ce vor, autonomie cu anumite condiții (învățarea limbii române, un anume procent din emisiunile posturilor de radio și tv în română, construirea câtorva autostrăzi pe pământul pe care îl doresc etc), fie să se ducă la Budapesta, la Viena sau la New York și să scoată acolo oamenii din mănăstiri, pe motiv că Domnul Hristos nu ar fi vorbit despre viața călugărească (!).
Dacă s-ar fi pus problema așa imediat după Revoluție, poate că până acum secuii s-ar fi încreștinat din nou, iar discuția asupra pretențiilor lor ar fi fost deja închisă.
Pentru că, dacă ar fi drept-credincioși, ar fi mai degrabă frații noștri decât frații maghiarilor de la Budapesta. Așa, cu slujbele lor ”ecumeniste” nu or să ajungă departe. Și o să-i tragă și pe ai noștri, în continuare, la rău. Problema lor va rămâne mereu deschisă, mereu stresantă, și pentru ei, și pentru noi, iar prin județele lor nu vei putea să treci cu mașina decât căznit, după ore de chin, din pricina drumurilor extrem de proaste, pe care nimeni nu are vreun interes să le repare…

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s