Imagini șocante din Argentina

Deși schismatici, tinerii creștini din Argentina și-au continuat rugăciunea, chiar fiind scuipați și mâzgâliți cu sprayuri de graffiti de niște demente satanizate, mai precis gruparea feministă ”Encuentro de Mujeres” care vroia să profaneze catedrala din Buenos Aires în cadrul unui miting pentru legalizarea pruncuciderii. Tinerii credincioși, strânși în jurul câtorva preoți, le strică planurile.
http://www.adnstream.com/video/sraPgaNniV/Espantoso-ataque-a-unos-catolicos

O relatare în franceză a acestui caz oribil: citește.

Tensiunile sunt mai vechi, după cum puteți vedea în acest filmuleț din 2012:

Și nu se petrec într-un singur loc, ci, din câte am înțeles eu, în întreaga Argentină:

Dar iată și un filmuleț din 2008, de la Catedrala din Neuquén:

Interesant e și că au și ei antiecumeniștii lor, iată:

și

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Nicolae Munteanu  On 9 Decembrie 2013 at 20:48

  Mariuse, scumpule, lumea nu-ti lasa comentarii, adica nu reactioneaza la mesajele tale, nu doar pentru faptul ca e in intuneric spiritula si dezinteresata de cele sfinte, ci poate si pentru faptul ca mesajele tale sunt… manipulate (nu ma refer la filmulete, ci la cuvintele tale) sunt bigote. Numesti pe catolici ”schizmatici”, ca si cum tu si cei din imediata apropiere a sutanei tale, sunteti heruvimi, sau mai grav, singurii heruvimi in viata. Realizeaza, te rog (ca esti baiat destept, pemiat si laudat de critica, considerat om deschis la creier) cat de penibile sunt, nu doar afirmatiile tale: ”Deși schismatici, tinerii creștini din Argentina și-au continuat rugăciunea…”, ”Interesant e și că au și ei antiecumeniștii lor…”, dar mai ales pozitia de sfant infailibil, pe care arati cu degetul imprejurul tau.

  • Marius Ianuş  On 10 Decembrie 2013 at 17:22

   Draga domnule Munteanu,
   ar fi păcat să aveți dreptate, adică, exact ca într-o poveste spusă de Părintele Serafim Rose să fi ajuns atât de ortodox, încât să nu mai fiu creștin. (A se vedea al treilea cuvânt memorabil din această listă: http://cuvseraphimrose.wordpress.com/zece-cuvinte-memorabile )
   Totuși, îndoiala mea în privința catolicilor se bazează pe experiența mea, pe care o puteți citi aici:
   https://yanush.wordpress.com/2013/08/19/romania-belgica-si-retur-sau/
   Despărțindu-se de noi și tot modernizându-se, catolicii au cam pierdut multe în cele ce țin de Credință și sunt acum sub papucul masonilor. Mănăstirile și bisericile lor se închid cu fiecare zi care trece. E foarte trist, dar e purul adevăr, cel puțin la nivelul Europei.

 • Nikolae  On 15 Decembrie 2013 at 19:41

  Doamne-ajuta.

  🙂 Domnilor dragi, indraznesc sa remarc ca amandoi va inselati in privinta statutului religios al „catolicilor” in lume.

  Ei nu sunt crestini, cu atat mai putin schismatici, caci a fi crestin inseamna a fi ucenic al Domnului nostru Iisus Hristos, si cum pot fi ucenici ai Domnului cei care i-au lepadat invatatura, un exemplu: capul bisericii papistasilor este Papa, in schimb, la crestini (adica, la ortodocsi, desigur) capul Bisericii este Hristos – dupa cum aflam dintr-o epistola a Sf. Ap. Pavel (Epistola către Efeseni, cap. cinci, versetul 23), ergo catolicii sunt eretici.

  Multumesc de atentie!

  Daca ma acuzati de extremism, promit sa va ard pe rug! :)) Doamne-ajuta.

 • Munteanu Nicolae  On 16 Decembrie 2013 at 15:16

  Am citit cu interes experienta ‘belgian’. N-o pun la-ndoiala, pentru ca si eu am o experienta de acest gen in Austria. Nu e legata de manastiri, insa are-acelasi ‘miez’. Totusi acum sunt in Spania, unde, fara sa fi facut absolut niciun efort in prealabil, lucrez ca gradinar intr-o manastire franciscana, de maici. Mie mi se-ntampla, cu referire la manastiri, maici, calugari si atitudinile lor, lucruri cu totul diferite de cele care ti s-au intamplat tie-n ‘belgica’. E un lucru firesc, as zice, sa se petreaca lucruri diferite, atata timp cat este vorba despre tari diferite, persoane diferite. Ceea ce vreau sa aduc in prim-plan, este un lucru care deja-l cunosti foarte bine si anume faptul ca nu poti judeca Biserica (ca intreg) in functie de atitudinile unora, fie chiar si clerici. Diferenta intre cele doua biserici (cat. si ort.) este relativ-mica. Amandoua sunt, de fapt, UNA, chiar daca in 1054 s-au ‘certat’. Se vor impaca NEGRESIT. Stiu ca religia este, din pacate, de muuuulta vreme, politizata. Stiu ca reunificarea care se urmareste acum, este dorita de unii si nedorita de altii. Stiu ca ecumenismul, nu are ca scop ULTIM, pe Iisus Hristos Fiul Lui Dumnezeu, ci o… spoiala de ‘pace’ si ‘armonie’.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s