Trei întâmplări din realitatea imediată

Difuzarea unui colind a fost amendată cu o sumă colosală din cauza unor versuri care aduc aminte de blestemul pe care și l-au luat asupra lor evreii când L-au ucis pe Domnul Hristos: ”Sângele Său să fie asupra noastră și asupra copiilor noștri” (Matei 27, 25) Ce-i drept, cântăreții au interpretat greșit, îngroșând tușa desenului. Textul autentic e ”Jidov, neam afurisit”, iar nu ”jidovan afurisit”. Nu spun că acest colind e la locul lui într-o emisiune de televiziune, dar nu ne putem șterge istoria. Țăranii români i-au urât pe evrei pentru că, în rând cu alții, le ocupaseră orașele, și, deci, țara. Dar ce s-a întâmplat mai apoi, faptul că Adolf Hitler i-a omorât pe evrei ca răspuns la acțiunea aliaților de a declanșa al doilea război mondial, pe care, potrivit propriilor sale declarații, Hitler nu îl dorea, asta nu mai privește țăranul român.

Actorul Dan Puric a fost mustrat de CNA pentru că a spus la radio că suntem conduși de un sistem de tip mafiot. Și, dacă ne uităm ce perso-nulități sunt în locanta necuratului, în masonerie, îi dăm perfectă dreptate.

Iar fotbalistul croat Josip Simunici nu va mai fi prezent la turneul mondial din Brazilia pentru că a strigat pe stadion, după calificarea Croației, ”Za Dom!” (”Pentru Patrie!”). I s-a răspuns din tribune ”Spremni!” (”Suntem gata!”). FIFA a motivat sancționarea sa, extrem de drastică (30.000 de franci elvețieni amendă și 10 meciuri suspendare), prin aceea că acesta era salutul ustașilor croați. 

Sursa și video: aici.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.