Papa Francisc e un creștin-naționalist ?

Deși mulți dintre ortodocșii noștri s-au grăbit să îl acuze de masonerie, se pare că Papa Francisc a ieșit din trupele aflate de cealaltă parte a baricadei. Mai precis, în tinerețe a fost membru al grupării argentiniene ”Guardia de Hierro”, mișcare a tinerilor creștini care îl susținea pe generalul naționalist Juan Domingo Perón. Mișcarea, apărută în Argentina în anul 1961, a fost numită astfel tocmai în amintirea ”Gărzii de Fier” a lui Corneliu Zelea Codreanu.

Iată câteva legături la articole în spaniolă care discută această implicare politică din tinerețea Papei Francisc, al doilea fiind incriminator: 1, 2. Iată și câteva imagini de la o aniversare recentă a acestei mișcări: 3. Iar aici găsiți câteva citate dintr-un discurs în care Papa Francisc a comparat avorturile cu sacrificiile umane aduse în vechime idolilor, fiind și acestea niște sacrificii umane aduse unor idoli moderni (confort, bunăstare, bani): 4.

Nu vreau să spun că religia catolică e la fel de bună ca a noastră, pentru că nu e așa. Tot modernizându-se, catolicii au pierdut multe. Nici să promovez în vreun fel – Doamne ferește! – ecumenismul, această capcană a masonilor. Adevărul și minciuna nu pot sta în același loc. Dar, poate, ar fi cazul să nu mai aruncăm cu noroi într-un înalt prelat creștin care s-ar putea să fie un aliat al nostru, al tuturor celor care dorim ca lumea să se întoarcă spre Dumnezeu, iar nu vreun înainte-mergător al lui antihrist, cum îl prezintă unii dintre ai noștri. Să vrea Dumnezeu să fie de-al nostru și să încerce să schimbe ceva în bine în lumea asta!

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.