Mănăstirea Petru Vodă sub amenințarea SRI ?

Se pare că pe siteul oficial al Mănăstirii Petru Vodă a apărut pentru o vreme o scrisoare a obștii către SRI. Scrisoarea, semnată de monahul Filotheu, este redată integral de câteva bloguri, între care și Foaia Națională.

Acolo fie cineva e într-o mare sminteală (dar cine?), fie cineva (necuratul? SRI-ul?) a reușit să dezbine obștea.

Nu îmi dau seama exact de sitație, așa că vă îndemn să o priviți dintr-o perspectivă logică: există bănuiala că la Petru Vodă necuratul își va băga coada, fie ca să anestezieze acea obște atât de curajoasă prin prezentarea unora dintre călugării mai radicali ca fiind nebuni (cum susține o tabără), fie ca să provoace acolo un scandal de proporții, tocmai prin astfel de ”nebuni”, care să ducă la un nou ”caz” de felul celui de la Tanacu (cum susține cealaltă tabără), având ca urmare tot reducerea la tăcere a obștii. Doar scopul e clar…

Să vrea Dumnezeu să se lămurească toate, Adevărul să iasă la iveală, iar cei de la Petru Vodă să meargă, cu curaj, în lumina Adevărului.

Nou: Reacția taberei incriminate.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • valentin  On 13 ianuarie 2014 at 23:56

  Frate Marius, ai dreptate cand zici ca s-a produs sminteala.
  Acum acel articol a fost retras, semn ca s-a corectat treaba.

 • Cosmin  On 14 ianuarie 2014 at 1:00

  E o diversiune ordinara la mijloc. Site-ul a mai fost atacat de Anonymus.

  Doamne ajuta!

 • Marius Ianuş  On 14 ianuarie 2014 at 10:52

  În urmă cu câțiva ani, când am locuit vreme de câteva luni la Mănăstirea Râșca, am întâlnit un tânăr care stătuse o jumătate de an la Petru Vodă. Mi-a descris obștea de acolo ca fiind plină de probleme. Frații erau tare nemulțumiți de el și îl tot pârau Părintelui Iustin, care îi spunea uneori, în glumă: ”Văd că ți-ai făcut mulți prieteni pe aici…”
  Acolo e o confruntare între două tabere. Probabil că și minunea de la Mănăstirea Paltin-Petru Vodă din urmă cu câteva zile (când o icoană a Maicii Domnului a lăcrimat mir) are legătură cu povestea. Probabil că una dintre tabere (nu ar fi greu de înțeles care) a contestat acea minune și pe cei care au răspândit-o pe internet. Să fie așa?
  Voi șterge această postare de îndată ce o să apară o lămurire pe siteul mănăstirii. Nu țin nicidecum să promovez această sminteală.

 • ultimate2050  On 14 ianuarie 2014 at 11:50

  INTIMPLARI CU TALC( din traditia poporului roman) :Odata, un calator , in timp mergea pe drum, vede iesind dintr-un lan de porumb, un om care fugea de manca pamantul . Vazind-ul, calatorul striga la el : omule de ce fugi ? ce sa intamplat ? Cel care fugea ii raspunse: m-a alearga , m-a alearga,vine dupa mine, si atat. Si tot fugea si tot fugea. Din lanul de porumb iesi un altul, care cara un sac plin cu porumb si striga cat putea de tare : HOTUL PRINDETI HOTUL , HOTUL PRINDETI HOTUL ! Calatorul crezind ca cel care striga e stapanul lanului de porumb,porni intr-o fuga nebuna, incercind sa il prinda pe cel care fugea.Ajungand-ul din urma,calatorul nostru prinse,si incepu sa strige: AM PRINS HOTUL,AM PRINS HOTUL, LA CARE CEL PE CARE IL PRINSE, INCEPU AI SPUNE CA NU EL ESTE HOTUL, CI ACELA CARE AVEA SACUL IN SPATE ! CA EL ESTE STAPINUL LANULUI DE PORUMB ! Nedumerit calatorul il intreba : si atunci ,de ce fugi omule ? PENTRU CA ,AFLAND PE HOT LA FURAT ACESTA S-A LUAT DUPA MINE STRIGAND CA MA OMOARA !!! EU DE FRICA NU AM INDRAZNIT SA IMI MASOR PUTERILE CU EL, AM LUAT-O LA FUGA . Atunci calatorul se uita dupa HOTUL CEL ADEVARAT , DAR ACELA DISPARUSE !!! ATUNCI ISI ZISE IN SINEA LUI ; adevarata este zicala din popor : SA NU CREZI TOT CE VEZI !!! cu umilinta, al vostru frate in Hristos. AMIN

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.