Adresare a Lavrei Poceaev către Patriarhul Rusiei

Extraordinar! De acum un an: citiți. Într-o prorocire făcută de Însuși Domnul unor copii se zice că Lavra Poceaev va rămâne în dreapta credință până la Sfârșit… Am copiat adresarea aici, ca să se păstreze:

ADRESAREA LAVREI POCEAEVULUI CĂTRE PATRIARHUL KIRIL

Referitor la problema globalizării

Sanctităţii Sale, Prea Fericitului Kiril,

Patriarh al Moscovei şi a toată Rusia

Sanctitatea Voastră!

Există predestinare dumnezeiască şi preîntâmpinare dumnezeiască.

Predestinarea dumnezeiască – va sosi ziua sfârşitului vieţii omeneşti pe acest mult pătimitor pământ, despre asta au proorocit şi profeţii Vechiului Testament. Este vorba de ziua în care Fiul lui Dumnezeu va veni iarăşi şi va judeca popoarele pământului, după care se va începe o viaţă nouă pe pământ nou – în Împărăţia Cerurilor. Domnul a spus că cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Sale nu vor trece.

Preîntâmpinarea dumnezeiască. În marea Sa milă, Dumnezeu ne preîntâmpină că înaintea Celei de-a Doua Veniri a lui Hristos cei ce cred în El vor trece prin mari încercări. Ca urmare a înmulţirii răutăţii şi a stăpânirii fărădelegii, va apărea fiul pierzării şi va cere să i se închine toţi ca unui dumnezeu: ’’ Şi pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei liberi şi pe robi îi face să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte, încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără numai cel ce are semnul: numele Fiarei sau numărul numelui Fiarei. Aici e înţelepciunea! Cine are pricepere, să socotească numărul Fiarei; că e număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase ’’(Apocalipsa 13, 16-18).

Cei care vor avea fapte bune îşi vor primi răsplata, iar cei care se vor lepăda (de Hristos) îşi vor primi pedeapsa.

Ne pare rău de această mare orbire – că mulţi nu văd acum că, într-adevăr, acele vremuri au sosit.

Niciodată până acum n-au fost astfel de coincidenţe ale proorociilor Sfântului Ioan Teologul, scrise în Apocalipsă, cu sistemul care se introduce acum.

Biserica lui Hristos are menirea de a-i călăuzi duhovniceşte şi de a-i îndruma pe fiii lui Dumnezeu pe calea mântuirii sufletelor.

Proiectul documentului propus pentru examinare al Bisericii Ortodoxe Ruse ‚’’Despre poziţia Bisericii faţă de noile tehnologii de identificare a persoanei şi perspectivele dezvoltării lor ’’, nu conţine nici o analiză sau cercetare a problemelor abordate şi a fenomenului în cauză din punct de vedere duhovnicesc.

Însuşirea obligatorie, pe capete, a identificatorilor numerici în locul numelor primite la Botez nu înseamnă altceva decât ceea ce se oglindeşte în proorociile Sfântului Apostol Ioan Teologul. Anume acest sistem electronic global şi total al evidenţei şi controlului cetăţenilor se instaurează acum în toată lumea. Acest lucru este absolut evident şi deja în repetate rânduri a fost accentuat în adresările obştei Lavrei Poceaevului. Totul se săvârşeşte aşa cum ne-au preîntâmpinat stareţii înduhovniciţi: ’’Astăzi-numărul, mâine-pecetea, poimâine-cipul ’’.

Din perspectivă duhovnicească – primirea de bunăvoie şi folosirea de către om a ’’numelui fiarei ’’ numeric în locul numelui său creştinesc, şi, respectiv, a documentelor electronice – este o faptă păcatoasă, echivalentă cu lepădarea de Hristos.

Anume din această cauză, toţi cei care primesc ’’semnul – numele fiarei sau numărul numelui lui ’’, vor fi veşnic respinşi de la Dumnezeu.

Dacă nu vom sta hotărâţi în convingerile noastre şi, pentru nişte bunuri pământeşti trecătoare, ne vom împuţina la suflet, ne aşteaptă chinurile veşnice, care nu vor avea sfârşit. Suntem încredinţaţi că nu ne vom putea îndreptăţi (în împuţinarea sufletească).

În legătură cu cele expuse mai sus Vă rugăm să includeţi în documentul pomenit al Bisericii Ortodoxe Ruse următorul punct:

 • Biserica Ortodoxă Rusă preîntâmpină credincioşii săi fii duhovniceşti, că primirea numelor cifrice, a semnelor acestora (codul de bare n. Red.) şi a reprezentărilor lor electronice (microcipul n. Red.) – este păcat ca și lepădarea de Hristos, căci Însuşi Domnul nostru Iisus Hristos în Apocalipsă spune: ’’Dacă cineva i se va închina Fiarei şi chipului ei şi îi primeşte semnul pe fruntea sau mâna lui, va bea şi el din vinul mâniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat în cupa mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi-n pucioasă dinaintea sfinţilor îngeri şi dinaintea Mielului; şi fumul chinului lor se suie în vecii vecilor. Şi nici ziua, şi nici noaptea nu au odihnă cei ce se închină Fiarei şi chipului ei şi oricine primeşte semnul numelui ei ’’ (Apocalipsa 14, 9-11).

Traducere pentru APĂRĂTORUL de pe http://www.pochaev.org.ua/

 

Anunțuri
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • vasile  On 30 Ianuarie 2014 at 21:23

  Salut

  Am vazut ca ai sters articolul referitor la semnul binecuvantarii, eu l-am citit mai demult si acum voiam sa fac o recenzie. Era destul de interesant, imi poti spune te rog din care motiv te-ai hotarat sa renunti la el?
  Multumesc.

  https://yanush.wordpress.com/2011/11/23/cum-facea-domnul-semnul-binecuvantarii/

  • Marius Ianuş  On 30 Ianuarie 2014 at 22:55

   Nu am vrut să fac sminteală. Mi-am amintit că Părintele Savatie mi-a povestit că în Rusia s-au omorât ortodocși între ei din cauza asta, și nu aș vrea să provoc o asemenea dispută. Dar pe undeva încă mai cred că am dreptate. Mie nu-mi plac deloc semnele și lucrurile pe care nu le înțeleg. Mi se pare, deci, că e mai firesc ca binecuvântarea preoțească să se dea cu cele trei degete mai mari ale mâinii drepte întinse, iar celelalte două strânse în palmă. Cele trei degete mari simbolizează Sfânta Treime, cele două mici, dacă vrei să le interpretezi și pe acestea, pe Adam și Eva îngenuncheați.
   Semnul făcut cu cele două degete mai mici unite cu degetul cel mare mi se pare ilogic. Dar nu trebuie ucis nimeni din cauza asta. Doamne ajută!

   • Stefan  On 31 Ianuarie 2014 at 16:24

    Nu este ilogică forma degetelor la binecuvântare: ele formează 2 litere – IH (Iisus Hristos), doar că unii preoți nu sunt foarte atenți la felul cum țin degetele la binecuvântare.
    Cât privește degetul mic și inelarul așezate în podul palmei atunci când ne facem Sfânta Cruce, semnifică cele 2 firi ale Mântuitorului: umană și divină sau după alți interpreți pe Adam și Eva, dar cea mai deasă explicație este prima variantă.
    Doamne ajută.

   • vasile  On 1 Februarie 2014 at 11:30

    In regula atunci. Da-mi te rog adresa ta de email si iti voi trimite un material facut de mine referitor la acest subiect. Apreciez sinceritatea si de aceea sper sa iti fie de folos materialul respectiv.

    • Marius Ianuş  On 2 Februarie 2014 at 16:51

     Dragă Vasile, adresa mea de email e marius punct ianus arond gmail punct com. O scriu asa ca sa nu intre robotizarile de publicitate pe emailul meu. Doamne ajuta!

 • SD  On 27 Octombrie 2015 at 23:27

  Iarta-ma frate, dar cred ca in a doua linie de sus de pe pagina fratiei voastre ar trebui se scrie „Sfinte PARINTE Arsenie roaga-te pentru noi !” A spus prea-sfintitul episcop Daniil de Virset (care i-a fost ucenic) ca numai asa ne putem adresa in rugaciune parintelui. In nici un caz direct cu numele sfintiei sale si cu numele de familie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s