Cum mi-a ridicat Dumnezeu două griji

În dorința mea de a pleca la mănăstire, mai aveam două griji lumești (după ce am reușit să trec peste cea provocată de boala tatălui meu, că boli de acuma se vor tot ivi): grupul care a început să se coaguleze în urma taberei pe care am organizat-o la Mănăstirea Paltin și două scenarii de film.

M-am gândit să rămân legat de grupul de la Paltin, chiar dacă voi merge la mănăstire. În virtutea acestui gând, le-am propus să mergem împreună, de Paște, la Athos. Brusc, lucrurile s-au complicat – veneau trei băieți, dar ar fi vrut și două fete să viziteze Ormilia, Suroti și Meteorele, cineva ar fi trebuit să renunțe și atunci mi-am dat seama că, poate, ar cam trebui să renunț eu. M-am rugat Lui Dumnezeu să îmi ridice această grijă și atunci s-a întâmplat un lucru minunat. Mihai, unul dintre băieții din grup care vrea să meargă acum la Athos, a nimerit în autocarul unor pelerini de pe Valea Oltului, iar în acel autocar l-a întâlnit pe prietenul Ciprian Voicilă, tocmai cel căruia mă gândeam să-i încredințez grupul și continuarea lucrării începută de mine. Au vorbit ce-au vorbit între ei, până și-au dat seama că au un prieten comun. Am rămas umit după ce m-au sunat amândoi, unul după altul, și mi-au povestit întâmplarea.

Dar e destul de limpede că această întâmplare e voia Lui Dumnezeu și că trebuie să-i încredințez lui Ciprian continuarea lucrării mele.

A doua grijă pe care mi-a ridicat-o Dumnezeu a fost cea a cinematografiei. Am fost la premiera filmului „7 Cuvinte”, la Teatrul Dramatic din Brașov. Oricât de interesantă e viața Părintelui Gheorghe Calciu-Dumitreasa, și e mai mult decât interesantă, trebuie să mărturisesc că în sala aceea fără lumini, conectat hipnotic la ecranul gigantic, m-am simțit cum nu se poate mai prost. Când, la sfârșit, sala a aplaudat minute în șir, eu m-am trântit în fotoliu, epuizat.

– Pentru ce aplaudă oamenii aceștia?, m-am întrebat… Pentru că au stat cu privirea și mintea lipite de imaginile acelea electronice, iar acum sunt epuizați și îi doare capul? Doamne ferește!

Am urmărit mii de filme în viața mea și rău am făcut! Pentru că legătura care se creează între mintea omului și ecran nu e curată. Așa mi s-a dus și gândul cinematografiei… (Și voi scăpa curând și de calculator, pe care îl voi mai folosi maxim o zi pe săptămână, zi în care voi culege ce am mai scris. Și în cazul lui, efectul e același…)

Și nici măcar ochii plânși ai pictoriței Ioana Tudor, privirea ei plutitoare, îndurerată, emoționată, surprinsă într-o frântură de clipă, în foaier, la sfârșit, nu au reușit să-mi schimbe impresia asta… de îngreunare a ființei.

Dar îmi dau seama că e nevoie de astfel de filme, astăzi, pentru mărturisirea mucenicilor noștri și pentru a oferi portițe de scăpare din iad celor tineri. Ceea ce nu înseamnă că aceste mijloace de comunicare nu sunt diavolești…

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • marinela  On 1 aprilie 2015 at 20:52

  Dumnezeu sa te ajute si sa te intareasca in hotarirea vitejeasca pe care ai luat-o.Vor fi multe ispite ,multe piedici,dar Dumnezeu le va feri din calea ta una cite una si-ti va netezi drumul spre monahism.Doamne ajuta si mintuire!

 • anonim  On 3 aprilie 2015 at 14:02

  SAL FRATE TI-AU BLOCAT FILMUL.DACA IL MAI AI TE ROG DA NE UN LINK DE UNDE SA IL PUTEM LUA

  LUATI AMINTE SI DATI MAI DEPARTE BA CHIAR SI NOTATI..SUB MASCA COPYRIGHTULUI CICA.. BLA BLA..STERG TOT DE PE YOUTUBE CE NU CONVINE DEALULUI .AU BLOCAT ACEST FILM PUS DE FRATELE MARIUS IANUS
  Pr Ioan de la Rarau minutu 5:55 >http://www.youtube.com/watch?v=309ynbnFYiI#t=450 – Iar Uniunea Europeană ne aduce acum şi alte lucruri. Ştiţi despre legalizarea homosexualităţii şi tot felul de nebunii. Dar acuma au început să ne introducă actele cu cip, care vor constitui o mare bază de date, iar apoi ne vor implanta cipuri. Aceste cipuri au legătură cu ce se scrie în Apocalipsă despre numărul diavolului?

  – Păi are legătură, cum să nu. Dacă de atâtea sute,mii de ani se vorbeşte despre numărul fiarei, şase sute şaizeci şi şase, şi apare de-acuma peste tot numărul ăsta… cum să n-aibă legătură? De unde ştiau de acu de mii de ani în urmă că este cip? sau despre antihrist? De unde ştiau ? de au scris. Au fost cu viziune cerească, de la Dumnezeu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.