„Și așa-mi vine câte-un gând / să plec pe păduri cântând”

Mai țineți minte cât am mers acum câțiva ani cu crucea în spate?
Sunt convins, mulți dintre voi își amintesc. Am făcut atunci două drumuri încrucișate, însumând un pic peste 700 de km, de-a lungul și de-a latul țării, numai pe jos, închipuind o cruce pe harta României. Am scris istoria acestui pelerinaj în „Gânduri de pe drumul crucii mele”.

Între timp am aflat că nu am fost singurul. Nu, nu a fost Peter Hurley primul, pentru că el nu și-a făcut pelerinajul cu crucea în spate, chiar dacă a scris apoi o carte intitulată „Drumul crucilor”. În ea e vorba de crucile întâlnite pe drum, la tot pasul, care l-au impresionat. Chiar dacă și Peter a mers pe jos, un alt om mi-a luat-o înainte, un român: Olimpiu Ioan Luca. Acesta a făcut, în anul 1992, în două tranșe, cu o cruce în spate, un drum și mai lung decât al meu: Chișinău – Bacău – București, apoi București – Brașov – Târgu Mureș – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava – Putna – Suceava – Ceahlău – Iași – Sculeni – Chișinău. Asta se înțelege din harta drumului său, așa cum e ea ilustrată chiar pe piatra sa de mormânt. Cu linie întreruptă vedeți drumul pe care plănuia să-l facă, unul în care să cuprindă întreaga țară!

M-a prins acum, poate de la creștinul dacist Olimpiu Ioan Luca, gândul de a face și eu o cruce mai mare, mai serioasă. Parcă văd că o să stau să mă gândesc un an, doi, trei… iar apoi o să pornesc la drum 🙂

La finalul postării puteți vota dacă mă îndemnați să fac sau nu acest nou pelerinaj cu o cruce în spate (două mii de kilometri / două luni și ceva de mers) și puteți vedea poze din pelerinajul deja făcut. Iar aici vedeți planul noului pelerinaj:
gand

Drumul Crucii Harta Drumul Crucii 10 Drumul Crucii 9 Drumul Crucii 8 Drumul Crucii 7 Drumul Crucii 6 Drumul Crucii 5 Drumul Crucii 4 Drumul Crucii 3 Drumul Crucii 2 Drumul Crucii 1 coperta_drumul_web

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Vasile  On 12 martie 2016 at 11:39

    Frate, acest gand este de la cel rau. Chestia asta mergea cand erai in lume. daca te-ai dus la manastire, stai in manastire si fa-te monah iscusit, nu umbla aiurea prin tara. Nu e lucru calugaresc ce vrei sa faci, este o ispita de la diavol ca sa iesi din manastire. Iti recomand cartea parintelui Cleopa, „Despre vise si vedenii” si recitirea anumitor capitole din Patericul egiptean. Cu drag.

    • Într-adevăr, dacă nu aș obține binecuvântare pentru acest plan, ar putea fi o ispită de-a dreapta. Dar dacă obțin binecuvântare? Oricum, voi mai rumega ideea vreo câțiva ani, cred.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.