Către o nouă „Gândirea”

Dragi prieteni,

am binecuvântarea Înalt Preasfințitului Serafim al Germaniei pentru a face o (nouă) revistă culturală.

Voi folosi această binecuvântare, așa că, începând din ianuarie 2017, ea urmează să apară pe piață.

Va fi o revistă cu caracter creștin, care va căuta să egaleze performanțele „Gândirii”.

O revistă care să constituie un răspuns creștin la tulburările valorice și la întorsăturile stricătoare de suflete pe care le-a luat cultura laică de azi.

O revistă care să propună culturii române de azi nume noi.

O revistă care să propună Lumina Adevărului etern, prin gânduri și idei noi.

O revistă care să lupte pentru identitatea noastră culturală.

Mă bazez, în alcătuirea ei, în primul rând, pe colaborarea autorilor din mediul ortodox, care, adunați la un loc, ar putea constitui un grup cultural redutabil: Părintele Savatie Baștovoi, Părintele Serafim Aldea, Părintele David Peniuc, Părintele Ioan Florin Florescu, Ciprian Voicilă, Daniel Focșa, Cătălina Dănilă, Sergiu Ciocârlan, Marius Vasilescu, Danion Vasile, Alexandra Svet, Ramona Fărăian, Irina Bazon, Constantin Ciomâzgă, Daniela Șontică, Raluca Brodner, Otilia Hrimciuc și toți ceilalți, cărora îmi cer iertare pentru a nu-i fi menționat aici.

Ar fi, apoi, ceilalți intelectuali ortodocși, regizori, actori, pictori, sculptori, jurnaliști, de la domnul Nicolae Mărgineanu, decanul intelectualității ortodoxe, până la pictorița Ioana Todor.

Contez și pe sprijinul rețelelor de difuzare de carte ortodoxă, mai ales pe a celei mai importante dintre ele, cea a Editurii Sophia, condusă de domnul Nicolae Ghincea.

Mi-aș dori să găsesc sprijin și în zona asociaților, fundațiilor și a oamenilor bogați, de la Marcel Bouroș la George Becali, de orientare creștin-naționalistă.

Dar fiecare cititor al acestor rânduri poate contribui, măcar cu un abonament anual.

Dacă ne adunăm forțele în acest proiect, care ne poate fi folositor tuturor, vom reuși.

Voi coordona această publicație, în virtutea unei experiențe destul de vaste, acumulată în redacții cunoscute.

În plus, cunosc toate meseriile necesare într-o redacție, cu excepția celei de contabil.

Am fost redactor (Ziarul Financiar, Madame Figaro, Ziarul de Duminică, plus o publicație nemenționabilă), reporter (Evenimentul Zilei, Lumina), paginator (Adevărul, Gândul, 7plus), director, om de marketing și difuzor al propriilor publicații (Fracturi, Stare de Urgență, plus câteva fanzine).

Așadar, pot demara acest proiect fără emoții.

Revista va avea între 24 și 40 de pagini, în format A3, va fi tipărită în sistem alb-negru și va fi difuzată la prețul de 5 lei per exemplar.

Toate materialele vor fi plătite, la nivelul posibilităților din momentul publicării.

Ca să demarez acest proiect în condiții minimale am nevoie de 4.000 de lei lunar sau 700 de abonamente anuale, la prețul de 60 de lei abonamentul.

Ca să am bani suficienți ca să plătesc materialele așa cum se cuvine și să pot lua unul sau două ajutoare, aș avea nevoie de minim 10.000 de lei lunar.

Tirajul minim al revistei va fi de 1.000 de exemplare, iar costul spațiului publicitar va fi, în interiorul revistei, după cum urmează: o optime de pagină – 250 de lei, un sfert de pagină – 400 de lei, o jumătate de pagină – 700 de lei, o pagină – 1.200 lei. Pentru materiale publicitare, de maxim o jumătate de pagină, apărute pe ultima pagină, doar în partea de jos, prețurile se vor dubla, iar o optime pe prima pagină, în partea de stânga-jos, va costa 1.000 de lei.

Cred că toate editurile ortodoxe, dar și anumite librării, asociații și galerii, ar trebui să fie interesate de această ofertă.

Fac apel la toți oamenii de cultură ortodocși și la toți cei care conduc sau administrează proiecte culturale ortodoxe.

Puteți fi convinși, această revistă ne va folosi tuturor.

Și sper că nu voi rămâne tocmai acum fără sprijinul femeilor mironosițe care m-au ajutat mereu în ultimii ani: Zenaida de la București, Florica de la Pașcani, Simona de la Sibiu, Diana de la Breaza, Maria de la Toplița și toate celelalte.

Orice idee poate fi bună, orice sprijin sau sfat e binevenit, orice propunere de colaborare sau finanțare poate fi esențială.

Vă rog să mă contactați pe email – marius.ianus@gmail.com

Puteți să îmi trimiteți la acest email și adresele celor care doresc să se aboneze, urmând ca banii să îi puneți într-un cont care urmează a fi deschis.

Doamne ajută!

Marius

 

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • CameliaMinea  On 9 Octombrie 2016 at 15:31

    Sa te ajute Dumnezeu si Maicuta Domnului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s