Simona Halep – la cinci puncte de locul 1 mondial

Simona Halep este la cinci puncte de locul 1 în Clasamentul Mondial de Tenis Feminin.

Din păcate, cum a ieșit din turneul US Open, Simona mai are șanse să ajungă pe acest loc doar la turneul care începe la sfârșitul acestei luni,  în China.

Presa noastră s-a grăbit să o așeze pe locul 1 în lume, dar Simona nu a fost încă pe locul 1. Dacă va ajunge acolo va fi menționată mereu în istoria acestui sport.

Iar dacă va ajunge să încheie un an pe locul 1, va fi o personalitate a istoriei acestui sport, pentru cât timp această istorie va conta.

Clasamentul se calculează săptămânal, așa că, exact cum nu poți spune despre o echipă că la mijlocul unei etape de fotbal e pe locul 1, nu poți spune despre un jucător de tenis, în cursul unei săptămâni și în plin turneu, că a ajuns pe locul 1.

Deși antrenorul Serenei Williams, jucătoare care a născut ieri, a spus că dintre jucătoarele  aflate acum în circuit doar Sharapova ar merita locul 1, cred că și Simona îl poate revendica, chiar dacă Sharapova a învins-o în șapte partide din șapte.

Până la urmă, problemele psihice sau psihologice ale Sharapovei o privesc, situarea pe locul 1 în acest clasament presupune o anumită constanță. În plus, majoritatea jocurilor de până acum între cele două jucătoare au avut loc în condițiile în care Sharapova era o jucătoare în apogeul carierei, iar Simona una în formare.

Dacă ar fi participat la BRD Open, Simona ar fi fost acum pe locul 1… E pe locul 2, dar, dintre jucătoarele din Top 10, doar ea și Venus Williams au participat la mai puțin de 20 de turnee în acest an (ea – la 18, Venus William – la 17).

Titlul se va decide, probabil, în octombrie, la Turneul Campioanelor, la Singapore.

Simona are șanse foarte mari să termine acest an pe primul loc în lume și să egaleze performanța lui Ilie Năstase din 1973, până acum unică în tenisul românesc.

 

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.