Mark Zuckerberg – o atitudine cinstită

Luat la rost pentru că nu ar cenzura îndeajuns „negaționismul” (adică opiniile care neagă Holocaustul sau pun în discuție dimensiunile lui) și „conspiraționismul” (opiniile care vorbesc despre o conspirație iudeo-masonică menită să impună un guvern mondial cu o agendă decisă arbitrar, independent de voințele oamenilor și popoarelor), evreul Mark Zuckerberg, patronul Facebook, a avut o atitudine de un fair-play neașteptat:

«Sunt evreu și știu că sunt multe persoane care neagă Holocaustul. Acest lucru este șocant. Dar nu cred că este rolul site-ului nostru de a cenzura. Pentru că există lucruri asupra cărora anumite persoane se înșală. Nu cred că e ceva intenționat. E dificil să faci un proces de intenție în aceste cazuri sau chiar să descoperi care ar fi intenția. Sunt convins că mulți conducători și multe persoane publice pe care le respectăm se înșală de asemenea și nu cred că mesajul nostru trebuie să fie: „Dacă cineva se înșală, îl scoatem de pe platforma noastră!”»

Iar într-o discuție ulterioară, Zuckerberg precizează: «Obiectivul campaniei noastre de depistare a știrilor false nu e să împiedicăm pe cineva să facă o afirmație falsă, ci să împiedicăm dezinformările intenționate.»

E o poziție surprinzătoare, iar Mark Zuckerberg merită felicitat pentru ea. O atitudine onestă, într-o lume tot mai duplicitară.

Totuși, se poate și ca acest aparent fair-play să fie doar de fațadă, pentru că sunt mulți oameni care acuză Facebook de cenzurarea unor opinii istorice și politice bine argumentate.

Dar să ne gândim și câtă informație antisistem este lăsată să apară pe acel portal… Să sperăm că nu doar pentru moment.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • madmax  On 20 iulie 2018 at 21:58

    Multe, foarte multe conturi sunt suspendate temporar sau partial pentru faptul ca autorii publica informatii incomode din punctul de vedere al ideologiei marxismului cultural! Si asta se intampla de ani de zile pe facebook!
    Asta fara a publica injuraturi sau amenintari catre nimeni. Doar informatii verificabile…Si totusi aceste conturi au ajuns a fi blocate!

    • Marius Ianuș  On 21 iulie 2018 at 7:51

      Se poate. Am auzit și eu că ar exista astfel de cazuri. Eu nu am pățit-o și nu știu vreun apropiat care să o fi pățit.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.