33

Ce se întâmplă cu unii (?) oameni în jurul vârstei de 33 de ani?

Am văzut o știre potrivit căreia fotbalistul Brazilian Rivaldo s-a întors spre Dumnezeu în anul 2004, exact anul în care împlinea 33 de ani. A trecut printr-o încercare terifiantă, în care diavolii încercau să-l împingă la moarte.

Eu m-am întors la Dumnezeu puțin după ce împlinisem 34, dar am fost cercetat tot începând de pe la 32 de ani, printr-o procedură care mi s-a părut atunci foarte dureroasă. Cred că Dumnezeu, pe lângă faptul că mi-a atras atenția asupra lucrării Sale, pentru păcatele mele, le-a îngăduit diavolilor să mă chinuie. În primă fază am pus totul pe seama Securității, ca apoi să îmi dau seama de supranaturalul situației (a se vedea foiletonul pe care îl începusem în acea perioadă – „Viața și gândurile lui Alexandru Monciu-Sudinski”). 

Am fost atât de înspăimântat de ce mi se întâmpla, încât am ajuns până la a fugi din țară, pentru că ăsta este subtextul revistei pe care am fondat-o la Chișinău.

Acum văd simptome ale stărilor mele de atunci în mesajele postate pe rețelele de socializare de Părintele Hrisostom. Aș vrea să îi spun că eu cred că Dumnezeu, despre care el vorbea frumos, dar din cărți, îl cercetează, ca să vadă ce e cu adevărat în sufletul lui. Și Părintele Hrisostom are 33 de ani… Și cred că face exact greșeala pe care am făcut-o eu atunci, aceea de a pune lucrarea pe care o fac diavolii asupra Sfinției Sale pe seama oamenilor.

Cred că sunt foarte mulți oameni încercați de Dumnezeu în preajma vârstei de 33 de ani, aceea la care Mântuitorul a avut marea Sa încercare. Și poate anume pentru aceasta.

Totuși, din alt punct de vedere, comparația nu e bine venită. Prin încercarea pe care a îngăduit-o Dumnezeu asupra mea, eu am ieșit din beznă, câtă vreme Mântuitorul era, e și va fi „Lumină din Lumină, Dumnezeu Adevărat din Dumnezeu Adevărat”.

Dar ceva se întâmplă când avem 33 de ani și încercăm să mergem pe pojghița subțire a vieților noastre.

Dumnezeu îngăduie asupra noastră (sau măcar asupra unora dintre noi) o încercare a inimii dureroasă, menită să ne scoată din letargie și din mrejele necuratului.

Iar asta trebuie să aibă legătură cu cele întâmplate cu Iubitul Său Fiu, Domnul nostru Iisus Hristos.

Reclame
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.