Legătură

Astăzi, 14 martie 2016, la începutul Postului Mare, dezleg această legătură, dar și toate legăturile, afuriseniile puse vreodată de mine. Consider că oamenii la care fac referire mai jos s-au blestemat ei înșiși suficient, prin felul în care își chinuie talentele îndoielnice în slujba minciunii și prin faptele la care îi împinge necuratul.

Îi avertizez doar că fiecare va răspunde pentru toate faptele și vorbele lui.

În Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.

Îi leg pe toți cei care s-au atins sau se vor mai atinge de soția mea și pe toți cei care au contribuit la distrugerea căsniciei noastre și pe toți cei care i-au promovat, menționat, publicat, menținut în funcții sau angajat pe aceștia, știind ce au făcut:

1. Fie să participe la Sfânta Liturghie în fiecare duminică și să se spovedească în fiecare lună, vreme de doi ani;

2. Fie, dacă nu pot aceasta, să nu mai scrie și să nu mai publice nimic, să nu mai apară în presă sau pe internet, să își piardă funcțiile, serviciile, proprietățile și afacerile și să nu mai primească niciun ban de nicăieri, ei și copiii lor, și să se întoarcă la munca pământului;

3. Fie, dacă nu pot duce nici aceasta, să trăiască în următorii cincisprezece ani, sau în cei cincisprezece ani următori faptei prin care cad sub această legătură, toată suferința pe care am trăit-o eu în ultimii cinci ani, de trei ori, să îi piardă pe toți cei dragi lor și să ajungă să nu mai poată vorbi cu ei nici măcar pe internet.

Să cadă sub această legătură și toți cei care se vor atinge de fetița mea, în afara unei cununii religioase.

Doamne Iisuse Hristoase, Tu, care ai zis ucenicilor Tăi „Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer, şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer”, ascultă rugămintea fratelui începător Marius și fă din această legătură legătură de nedezlegat, pentru că ea își are în sine dezlegarea, care e întoarcerea la Lumină, prin Biserica Ta.

Marius Ianuș

P.S.:

Îî avertizez pe toți cei din mediul literar, cu cuvintele Profetului Solomon:

„Iar tu te vei feri de femeia altuia, de străina ale cărei cuvinte sunt ademenitoare, care lasă pe tovarăşul ei din tinereţe şi uită de legământul Dumnezeului ei. Căci ea se pleacă împreună cu casa ei spre moarte şi drumul ei duce în iad. Nimeni din cei ce se duc la ea nu se mai întoarce şi niciunul nu mai află cărările vieţii.” (Pildele lui Solomon 2, 16-19)

„Oare poate pune cineva foc în sânul lui, fără ca veşmintele lui să ardă? Sau va merge cineva pe cărbuni fără să i se frigă tălpile? Aşa este cu cel ce se duce la femeia aproapelui său: nimeni din cei ce se ating de ea nu va rămâne nepedepsit!” (Pildele lui Solomon 6, 27-29)