Călugării de pe bloguri înfruntă „Noua Ordine Mondială”

NOU: Acest text trebuie citit cu mare reticență. Nu știu cum de mă apucasem să-i țin lecții Părintelui Savatie. Eram pe drumul întoarcerii către Dumnezeu – dovadă că mă și interesau aceste lucruri, începusem să urmăresc bloguri cum e cel al Fratelui Vasile și disputele din blogosfera ortodoxă.
Descoperisem Credința – după cum se poate deduce din rândurile de mai jos, dar… nu înțelegeam încă mai nimic din ce se întâmplă cu adevărat în lumea asta, teoriile antimasone mi se păreau simple fabulații. Ce bine ar fi fost să fie așa!…

– al doilea editorial al meu în revista VIP:  –

Abia ce s-a stins flama violetă a agresării parapsihologice a familiei Geoană, că motoarele teoriei conspiraţiei mondiale au prins să duduie mai ceva ca economia defunctului Guvern Năstase. Viforniţa anti şi pro masonă e livrată în direct pe internet şi la televizor şi a prins în mrejele ei lume pestriţă, personaje cu tresăltări de gîndire şi întorsături lingvistice de chelneri beţi, de tip Pavel Coruţ, foşti puşcăriaşi pocăiţi, cum e saccsiv, făcut cunoscut de părintele Danion Vasile, şi el unul dintre adepţii teoriilor antimasonice, şi alţi cunoscuţi formatori de opinie ortodocşi.

După ce ne întreabă insidios dacă nu cumva americanii ar fi provocat cutremurul din Haiti şi ne-ar fi transmis asta prin filmul „2012”, Sfinţia Sa Savatie Baştovoi ne dă şi răspunsul, citînd din Bernard Russel, filozof raţionalist, „laureat al Premiului Nobel” (de ce să lipsească Nobelul din ghiveciul conspiraţiei?): „Reducerea numărului populaţiei este un bine necesar pentru dezvoltarea lumii.” “În mod gradat, prin reproducere selectivă, diferenţele congenitale dintre conducători şi conduşi vor creşte pînă cînd vor deveni specii aproape diferite.“ “Populaţia nu va cunoaşte felul în care i se inoculează convingerile.(…) Există însă două puternice forţe care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate ştiinţifică nu poate fi stabilă decît sub conducerea unui guvern mondial.” Şi alte prostii.

Ce l-a apucat pe bunul meu prieten Savatie? L-a smintit succesul conspiraţionist pe care îl are pe internet saccsiv? I s-au şters din minte rolul şi puterea Demonului şi a ajuns să le pună în cîrcă unor bieţi oameni conspiraţii pe care, cît de egoişti ar fi, nu le pot ridica? Să fi uitat Savatie că Dumnezeu lucrează cu căngi dureroase pentru a ne smulge curaţi din carnea şi viaţa asta? Şi că e mereu prezent lîngă noi? Nu a trecut nici o lună de cînd am văzut într-o mănăstire o icoană plîngînd… Dumnezeu are icoane de pînză care plîng, gînduri infinite şi o putere care transcede orice gînd sau faptă umană. De unde să ştim noi căile Lui? Se poate să fie oameni care s-au pus în slujba Satanei, oameni care şi-au vîndut sufletele pentru cîţiva ani de prosperitate aici. Dar ce importanţă are? Ce putere au ei în faţa lui Dumnezeu? Şi ce caută în ciorba asta naţionalismul? Statele naţionale au apărut recent, la iniţiativa unor francmasoni…

Savatie, dragul meu prieten, te înşeli. Blogul şi mintea ta sînt minunate aşa cum sînt, tu nu ai nevoie de astfel de enormităţi conspiraţioniste ca să te faci ascultat. Viaţa e o probă, atît pentru victime, cît şi pentru călăi, pentru săraci, dar şi pentru bogaţi. Toţi oamenii mor, pentru că locuiesc în bucăţi de materie, de finit. Să nu uităm asta.

CUM SPUNEAM, ACESTE RÂNDURI AMESTECĂ LUCRURI ADEVĂRATE CU MINCIUNI. IERTAȚI-MĂ, ERAM PE LA ÎNCEPUT…

9 gânduri despre „Călugării de pe bloguri înfruntă „Noua Ordine Mondială”

  1. De ce te ascunzi in spatele unui pseudonim? Si, din ce secta faci parte?
    Il numesti „drag si prieten”pe pr.Savatie? Hmm!

    Esti cumva gelos pe audienta pe care o are?

    „…lume pestriţă, personaje cu tresăltări de gîndire şi întorsături lingvistice de chelneri beţi, de tip Pavel Coruţ, foşti puşcăriaşi pocăiţi, cum e saccsiv, făcut cunoscut de părintele Danion Vasile, şi el unul dintre adepţii teoriilor antimasonice, şi alţi cunoscuţi formatori de opinie ortodocşi…”

    Faci praf o multime de persoane….inclusiv pe unii de la care – de un ridicol jenant – ti-ai cerut …Iertare!

    Jenant pentru un „intelectual” ca tine: mandru, infatuat, labil, obscur….

    Nu cauta „ce-i la moda” ca sa fie ascultat, sunt ani buni de cand face misiune caci a fost chemat la slujire sfanta – ceea ce tu nu ai fi in stare, in veci.
    Zgandari ca vulpea…la struguri.
    …………………………

    Absolvent de …Litere….subiecte de scandal si amestecand idealismul mistic cu materialismul vulgar.

    Daca ai demnitate semneaza cu numele adevarat caci…nu ai greutatea unui intelectual care isi „permite” un pseudonim.

    1. Elena, dincolo de „grozaviile” sale, nu stim de ce-a fi in stare domnul Ianus – asta numai Dumnezeu stie.

      Omul e in cautari, ca noi toti. Fiecare in felul sau, fiecare pe treapta sa, fiecare cu pacatele sale, fiecare cu talantii sai.
      E poate un destin pe cale sa se descopere. E poate omul nou sbatandu-se sa se nasca…un ochi incercand sa se deschida.

    2. Eleno, nu ai priceput deloc mesajul, ai văzut că sunt jigniţi idolii tăi şi fără să cugeţi ai sărit la atac, pentru un creştin nu contează ce face masoneria, NATO şi nimic din lumea aceasta.
      Ori te ocupi de relaţia ta cu Dumnezeu ori te duci pe blocu lu Danion să te lupţi cu masonii, sau poate dumnezeul tău e saccsiv aşa cum declara cineva pe un alt blog.

  2. Poate ar trebui să traduc unele cuvinte ca să fiu înţeles. „Lume pestriţă” înseamnă „lume diversă”, lume „în culori felurite”, „oameni foarte diferiţi între ei”, „pestriţă” nu e o calomnie la adresa cuiva. Singurul personaj zugrăvit în culori urîte în materialul meu e Pavel Coruţ, în faţa căruia îmi cer iertare. E şi el un suflet.
    Cred că unii dintre cititori nu înţeleg semnificaţia cuvîntului „pestriţă”.

  3. frate Marius, una din invataturile Sfintilor Parinti ii sa ne pazim gura ca fiece cuvant pe care il graim sau scrim, ramane. Si lucreaza.
    sa fim dara atenti la cuvintele noastre ci nu sa le reprosam altora gresalele noastre, fie ele si de exprimare.

  4. Si eu sunt uimit de „ratacirea” actuala. Prea multi sarim in ajutorul Lui Dumnezeu. Prea multi uitam (suntem ajutati de cel rau) cat de greu este sa lucram la mantuirea noastra si sarim sa salvam … pe aproape? … a nu mai mult … chiar sa salvam omenirea.

    Prea am inceput sa cadem in scenariile impuse de holivuduu. Prea dorim sa fim Jeims Bond sau Brus Uilis.

    Toata lumea cade. Inca mai putem sa salvam ce e prin jurul nostru. Sa lasam lumea in ansamblul ei. (Noe a luat doar pe Aproapele – nu insinuez scenarii apocaliptice).

    E ca si cum un tren se indreapta spre o prapastie si in loc sa ne ingrijim de noi (pregatire de moarte si speranta ca poate scapi) fugim pe vagoane sa salvam naiba stie ce. Ca asa am vazut in filme.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.