Ce s-a întâmplat la Paris?

Publicația „Le Figaro” a prezentat filmul evenimentelor, iar totul a devenit clar.

Mahomedanii au acționat foarte inteligent: prin niște kamikaze care s-au omorât pe ei înșiși aparent fără sens (și cu o singură victimă) au băgat spaima în oamenii de pe Stade de France („Stadionul Național”, cum ar veni), unde erau câteva zeci de mii de spectatori, între care și președintele și primul-ministru, care asistau la meciul de fotbal amical dintre Franța și Germania. Cunoscătorii știu ce înseamnă un asemenea meci… Vă dați seama ce s-a întâmplat… Toate forțele de poliție și securitate au fost chemate acolo, în afara Parisului, urgent. Nu au apucat bine să îi cheme, că au început împușcăturile în barurile din centrul Parisului. Apoi altă explozie a unui kamikaze lângă stadion. apoi alte împușcături în centru. Urmate imediat de altă detonare lângă stadion. Iar apoi și-au îndeplinit planul, în Sala Bataclan, la concertul trupei americane „Eagles of Death Metal” („Vulturii Metalului Morții” ! ), unde a avut loc un adevărat măcel. Sunt convins că mahomedanii au avut oameni înăuntru, cu care au comunicat, și că luarea de ostatici a avut drept scop doar testarea felului în care reacționează poliția franceză în astfel de situații, în vederea unor acțiuni viitoare.

„Le Figaro” ne zice că au fost șapte ISIS-iști, dar au fost cel puțin zece, dacă nu unsprezece. Plus, cum spuneam „personalul civil”, spionii.

Totul a durat o jumătate de oră: la ora 21.20 a avut loc prima explozie, lângă stadion. Au murit un kamikaze și un civil. La ora 21.25 are loc primul atac într-un bar din centru – trei bărbați coborâți dintr-un seat negru omoară 15 persoane și rănesc grav 10 altele. La ora 21.30 un alt kamikaze își ia viața lângă stadion, fără să facă victime. La 21.32 echipa din seat intră în alt bar și ucide acolo cinci oameni. Apoi, la 21.36, aceiași ISIS-iști intră în alt bar și omoară 19 oameni. La ora 21.40 un kamikaze își ia viața lângă un bar și mai central (ca și cum atentatorii s-ar îndrepta într-acolo) și rănește grav o persoană. În același timp, trei oameni înarmați coboară dintr-un vw polo negru în fața Sălii Bataclan, intră înăuntru și încep să împuște (eu nu cred că sunt cei din seat). Iau ostateci, vreme de aproape trei ore, iar după miezul nopții, între orele 00.20 și 01.00, poliția intervine în forță. Cred că totul a fost planificat în amănunt, iar cei care au murit ca niște kamikaze, dar făcând puține victime, au fost puși să-i „acopere” pe ceilalți, să deturneze atenția poliției de la esențial. Iată o hartă a evenimentelor, cu explicații:

 

Dar să nu pierdem din vedere esențialul: de la păcatele noastre ne vine tot răul.

Concluzia mea e simplă, ca și în cazul Clubului Colectiv, în atentatele de la Paris majoritatea celor morți erau la un concert de muzică „supărată” al unei trupe care își pusese și „moartea” în titulatură (iar șeful ei se autointitulase „necuratul”)… Evitați să ajungeți aproape de astfel de lucruri. Pentru că nimic nu e întâmplător. Nu există semne fără semnificație și fără vreo legătură (manifestată încă sau nu) cu realitatea. Nu există „metafore goale”.

NOU: Au apărut și numele câtorva dintre autori și pozele lor. Pe Salah Abdeslam mi se pare că-l cunosc. Cred că a venit o dată sau de două ori pe la mine, la Dilayprint, prezentându-se drept „Abdel”. Am făcut pentru el reclama unei vitrine a unei frizerii. Ca să vedeți „ce mică-i lumea!”:

2 gânduri despre „Ce s-a întâmplat la Paris?

  1. As dori sa va propun un exercitiu de imaginatie…daca dvs v-ati inchina la allah in locul zeului autohton, cum ati argumenta evenimentele din Paris ?

    1. Exercițiul propus de dvs e aberant. Domnul Hristos e domn al Iubirii, El „nu vrea moartea păcătosului, ci să se întoarcă și să fie viu”. Creștinii au pus mâna pe armă doar în situații foarte dificile (cum a fost cea de la noi, din perioada interbelică), reacționând la ce li se făcea. Deși nici asta nu ar fi trebuit, poate, să facă… Câtă vreme mahomedanii sunt mereu cu sabia scoasă… Dumnezeu e Unul, iar noi știm Cine e.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.